E mafai ona siaki i totonu le feso'ota'iga eletise?

Mo i latou e le masani ona filifili e faʻaoga se vaalele e fai ma mea faigaluega femalagaaʻi, e masani ona i ai fesili faʻapenei: E mafai ona siaki le eletise eletise?E mafai ona aumai le eletise i luga o le vaalele?E mafai e lekomipiuta eletise eletiseave i le vaalele?

feso'ota'iga mana komepiuta mo komepiuta

O lefa'aoga eletisee mafai ona siaki aua e leai ni vaega matautia e pei o maa i totonu o le eletise;o se faʻapipiʻi mana e aofia ai atigi, transformers, inductors, capacitors, resistors, pulea ICs, laupapa PCB ma isi vaega.Afai lava e le fesootai iMalosiaga AC, e leai se eletise e maua mai., o lea e leai se lamatiaga o le mu poʻo le mu i le taimi e siaki ai, ma leai se lamatiaga saogalemu.E le tutusa le fa'apipi'i eletise ma le maa.O totonu o le mea faʻapipiʻi eletise e naʻo se eletise eletise, ma e le teuina le malosi eletise i le tulaga o le malosi faʻamalosi e pei o se maa, o lea e leai se lamatiaga o le afi i le taimi o felauaiga, ma e mafai ona siaki pe ave faʻatasi ma oe.

O oloa e le fautuaina mo le siakiina

1. Mea taua

E manatu le to’atele o tagata e foliga e sili atu le saogalemu o le tu’u o mea teuteu ma nisi o mea taua i totonu o ato siaki nai lo atopa’u fa’apipi’i, ae o le fesili, afai e leiloa le ato, e le o se fa’aletonu tele?Ma o nisi tagata gaoi e tomai faapitoa i le gaoi o atopaʻu.

 

2. mea faaeletonika

Aua ne'i tu'u lau komepiuta feaveai, MP3s, iPads, mea pueata, ma isi mea i totonu o lau atopau siaki, aua o mea nei e matua ma'ale'ale ma e ono malepe i le faagasologa o le siakiina.Ma afai o le malosi o le maa o nei oloa e sili atu nai lo le siaki i tulafono faatonutonu, e maualuga le avanoa e le mafai ona aumai i luga o le vaalele.

 

3.mea'ai

E lelei mea'ai fa'amaufa'ailoga ae afai e te tatalaina se supa po'o se vai e so'a i fafo ma e leai se isi e mana'o e alu ifo i lalo o le va'alele ma tatala le atopa'u ma supa ma vai i totonu o a latou ato.

 

4. Mea e mu

O mea uma e mu e pei o afitusi, moli po'o pauta pāpā ma vai e le tatau ona aumai i luga o le va'a.I le taimi nei, o le faiga o asiasiga saogalemu e matua atoatoa.Afai e maua oloa ia o lo o taua i luga, o le a faoa faamalosi.

 

5. vaila'au

Pisitusi, chlorine, kesi loimata, ma isi mea. E le tatau ona tu'u nei mea i totonu o ato siaki.

 


Taimi meli: Iuni-07-2022